20. maj
Social bæredygtighed i fødevare-værdikæder – bøvl eller styrkeposition?

Der er få pladser tilbage, er du interesseret i at deltage, kontakt Sarah Dieckmann, sd@etiskhandel.dk.
Syddansk Universitet, SEGES Innovation og Etisk Handel Danmark indbyder i fællesskab interessenter fra fødevaresektoren til en workshop om social bæredygtighed og værdiskabelse.
EU er ved at slække på kravene til den obligatoriske rapportering af ESG, og det giver mulighed for at interessenterne i sektoren kan finde egne veje, som både kan bidrage til social bæredygtighed og til værdiskabelse i virksomhederne og dermed til konkurrencedygtighed på markedet.
Selvom kontrakter og regulering er en del af virkeligheden, viser ny forskning viser at et tillidsfuldt samarbejde i værdikæden er afgørende både for den fælles værdiskabelse og social bæredygtighed. Med dette udgangspunkt vil vi sammen undersøge, hvad vi ved om danske styrkepositioner og udfordringer og hvilke muligheder, der er fremover for tværgående samarbejde om forskning, netværk og andre initiativer. I den anledning inviterer vi en bred kreds af aktører og nøgleinteressenter fra den danske fødevaresektor, der kan bidrage med unikke indsigter og erfaringer og dermed sikre os en omfattende forståelse af arbejdet med bæredygtighed i værdikæden.
Bæredygtighedsinitiativer påvirker forskellige interessenter forskelligt. Derfor inddrager vi alle relevante parter for at sikre en afbalanceret og praksisnær diskussion. Ved at samle forskellige perspektiver vil det være muligt at styrke samarbejdet og skabe en mere robust og innovativ tilgang til bæredygtighed og ESG-rapportering i fødevarebranchen.
Målgruppe: Aktører og interessenter fra fødevaresektoren.
PROGRAM:
09.30–10.00 Registrering og kaffe
10.00–10.15 Velkomst og præsentation af dagens program
v/ Peter Hasle, professor i bæredygtig produktion, Syddansk Universitet
10.15–11.00 Ny viden om social bæredygtighed og arbejdsmiljø i fødevarernes supply chains i Danmark og Europa
- Et supply chain-perspektiv på social bæredygtighed v/ professor i bæredygtig produktion, Syddansk Universitet
- Køber–leverandør-samarbejde om social bæredygtighed v/ Wanja Öhler, Ph.d.-studerende, SDU
- Indkøbspraksis og ESG v/ Sarah Dieckmann, rådgiver, Etisk Handel Danmark
11.00–11.10 Pause
11.10–12.10 Erfaringer fra sektorens aktører og interessenter
- De primære producenter v/ Michael Pinholt, økonomichef, Overgaard Gods
- Fødevareindustrien v/ Katrine Milman, senior sustainability manager, Royal Unibrew
- Civilsamfund i værdikæder v/ Jonas Devantier, programme advisor, Oxfam Ibis
12.10–13.00 Frokost
13.00–13.45 Vurdering af de sociale forholds økonomiske risici
- Bankernes perspektiv v/ Peter Haugaard, områdedirektør Agri og Food, Nordea
- Forsikringsbranchen v/ Jan Sylvest Jensen, chef for Produkt, Koncept, Erhverv, Alm. Brand
13.45–14.00 Pause
14.00–14.15 Forbrugernes perspektiv i værdikæden
- Offentlige indkøbere v/ Gwen Jens Gruner-Widding, CSR-konsulent, Københavns Kommune
14.15 Opsamling og drøftelse af fælles netværksaktiviteter
Faciliteret af Marianne Norup, Seges Innovation.
15.00 Tak for i dag
Der er få pladser tilbage, er du interesseret i at deltage, kontakt Sarah Dieckmann, sd@etiskhandel.dk.