Gå til indholdet
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
  • Aktiviteter
    • Arrangementer
    • Projekter
    • Netværk
    • Alliancer
    • Akademi
  • Hvad er etisk handel?
    • 13 principper
    • Leverandørsamarbejde
    • Due diligence
    • Indkøbspraksis
    • Samarbejde på tværs
    • Verdensmålene
  • Vær med
    • Bliv medlem
    • Medlemmer
  • Om os
    • Om organisationen
    • Sekretariatet
    • Bestyrelse
    • Samarbejdspartnere
    • Strategi
    • Politik
    • Ledige stillinger
    • Kontakt os
  • Aktiviteter
    • Arrangementer
    • Projekter
    • Netværk
    • Alliancer
    • Akademi
  • Hvad er etisk handel?
    • 13 principper
    • Leverandørsamarbejde
    • Due diligence
    • Indkøbspraksis
    • Samarbejde på tværs
    • Verdensmålene
  • Vær med
    • Bliv medlem
    • Medlemmer
  • Om os
    • Om organisationen
    • Sekretariatet
    • Bestyrelse
    • Samarbejdspartnere
    • Strategi
    • Politik
    • Ledige stillinger
    • Kontakt os
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
  • Videncenter
    • Besøg Videncenter for Bæredygtige Værdikæder
    • Om Videncenter for Bæredygtige Værdikæder

14. april

Webinar: Klimakrav i leverandørkæden

Hvordan reducerer danske virksomheder klimaaftrykket i deres leverandørkæder?

Vores forbrug af fødevarer påvirker klimaet hele vejen ned igennem værdikæden, ligefra dyrkning af afgrøder til produktion, emballering, transport og salg. Som detailhandel eller hotel og restaurant, står man isoleret set for en meget lille del af klimabelastningen. Skal vi reducere det samlede klimafodaftryk for de fødevarer vi enten køber i supermarkedet eller indtager på restauranten, er der brug for aktive og forpligtende samarbejder i hele værdikæden. Men hvem skal betale for den grønne omstilling, og hvordan forholder leverandører sig til de nye markedskrav?

Med eksempler fra fødevarebranchen sætter webinaret fokus på hvordan man i både detailhandlen og hotelbranchen er begyndt at stille klimakrav til sine leverandører, og støtte dem i en grøn omstillingsproces. Vi hører også fra leverandører, om hvordan de ser de øgede forventninger på klimaområdet, og hvilke udfordringer og muligheder de oplever.

Program:

  • Velkommen v. Nanna Callisen Bang og Morten Fauerby Thomsen, Etisk Handel Danmark
  • COOP’s arbejde med at reducere klimabelastningen i deres leverandørkæder v. Jonas Engberg, Klimachef, COOP. Deres klimastrategi blev i 2021 godkendt af Science Based Target og indebærer, ud over et sigte mod klimapositive driftsaktiviteter i 2030, blandt andet fremtidige krav om klimaplaner fra alle deres leverandører.
  • Sinatur Hotel & Konferences rejse mod at blive CO2 positiv i samarbejde med deres leverandører  v. Claus Nielsen, Direktør, Sinatur Hotel. Sinatur Hotel vandt i år prisen som Verdens Bedste Indkøber 2022 og er den første hotelkæde i norden til at blive B Corp certificeret.
  • Et leverandør perspektiv på de nye markedskrav og hvordan de arbejder med dem fra Dansk Cater v. Jan Kristensen, Development Manager / Forretningsudvikling, Dansk Cater A/S.
  • Spørgsmål & svar

Tilmeld arrangement

  • + Tilføj til Google Kalender
  • + iCal / Outlook eksport

Praktisk information

Dato:
14. april
Tidspunkt:
Kl. 9:00 - 10:30
Adresse:
Online
Tilmeldingsfrist:
10 april
Deltagere:
Åben for alle
Pris:
Gratis

Få vores nyhedsbrev

Følg med i vores arrangementer, netværk og nyheder.  

Få vores nyhedsbrev

Følg med i vores arrangementer, netværk og nyheder.  

© Etisk Handel Danmark – 2025

Linkedin

Etisk Handel Danmark

Aktiviteter

  • Arrangementer
  • Projekter
  • Netværk
  • Alliancer
  • Akademi

Om os

  • Om organisationen
  • Sekretariatet
  • Bestyrelse
  • Samarbejdspartnere
  • Kontakt os
  • Privatlivspolitik
Administrer samtykke til cookies
Vi bruger cookies til at optimere vores websted og vores service.
Funktionsdygtig Altid aktiv
Den tekniske lagring eller adgang er strengt nødvendig med det legitime formål at muliggøre brugen af en specifik tjeneste, som abonnenten eller brugeren udtrykkeligt har anmodet om, eller udelukkende med det formål at overføre en kommunikation via et elektronisk kommunikationsnet.
Præferencer
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for det legitime formål at lagre præferencer, som abonnenten eller brugeren ikke har anmodet om.
Statistikker
Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til statistiske formål. Den tekniske lagring eller adgang, der udelukkende anvendes til anonyme statistiske formål. Uden en stævning, frivillig overholdelse fra din internetudbyders side eller yderligere optegnelser fra en tredjepart kan oplysninger, der er gemt eller hentet til dette formål alene, normalt ikke bruges til at identificere dig.
Marketing
Den tekniske lagring eller adgang er nødvendig for at oprette brugerprofiler med henblik på at sende reklamer eller for at spore brugeren på et websted eller på tværs af flere websteder med henblik på lignende markedsføringsformål.
Vælg muligheder Administrer tjenester Administrer {vendor_count} leverandører Læs mere om disse formål
Præferencer
{title} {title} {title}