Hvad er etisk handel?
Etisk handel er ansvarlig forretningspraksis, der respekterer menneske- og arbejdstagerrettigheder, miljø og klima i hele værdikæden.
Vores principper for etisk handel
Vores medlemmer af Etisk Handel Danmark forpligter sig til at arbejde med 13 principper for etisk handel.
De 13 principper for etisk handel understøtter medlemmernes arbejde med samfundsansvar i globale værdikæder. Principperne bruger vi som ramme for dialog med interessenter om at håndtere udfordringer med fx arbejdstagerforhold, miljø, klima og børnearbejde i overensstemmelse med internationale konventioner og anerkendte retningslinjer.
Vi fokuserer på 5 områder inden for etisk handel
For at understøtte arbejdet med de 13 principper og etisk handel i praksis, fokuserer vi på fem områder, som er centrale for at skabe forbedringer i vores globale handel.
Leverandørsamarbejde
Due diligence
Indkøbspraksis
Indkøbspraksis handler om at kigge indad, og ærligt og kritisk overveje, hvordan virksomhedens processer og praksisser i indkøb og leverandørstyring kan påvirke mennesker og miljø – både positivt og negativt.
Samarbejder på tværs
Vi kan ikke løse problemer i vores globale handel ved at arbejde i siloer. Vi skal sætte ambitiøse mål sammen og arbejde langt mere netværks- og alliancebaseret.
Verdensmålene
Verdensmålene udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til at opnå en række mål for bæredygtig udvikling inden 2030.